Dana Budeanu așteaptă, săptămâna viitoare, verdictul în dosarul cu Poliția Locală Sector 1, care a amendat-o pentru că a blocat o stradă din zona Piața Romană din Capitală.

Dana Budeanu așteaptă, pe 22 mai a.c., decizia judecătorilor, în procesul deschis anul trecut, care vizează anularea unei amenzi care a fost aplicată de Poliția Locală Sector 1 pe 28 decembrie 2022. Motivul sancționării: Dana Budeanu ar fi blocat o stradă din centrul Capitalei, montând o poartă metalică, pentru a interzice accesul altor persoane în zona imobilului în care locuiește.

„Petenta (Budeanu Dana – n.r.), prin avocat, raportat la pct. 2 din plângere cu privire la restituirea sumei achitate cu titlul de amendă în cuantum de 1.000 lei, solicită a fi avut în vedere faptul că înţelege să arate că aceasta ar fi o consecinţă firească a posibilei soluţionări a cauzei în sensul anulării procesului-verbal, şi nu o cerere de sine stătătoare. (…) De asemenea, depune la dosar înscrisuri, respectiv imagini descărcate de pe Google Maps, care arată cum este poziţionată Intrarea Urali nr. 2, menţionând că au fost depuse la dosar de către intimată 2 planşe fotografice, susţinând că acestea nu concordă cu adresa la care se presupune că s-a făcut constatarea contravenţiei, învederând că nici măcar momentul zilei nu corespunde.

Totodată, depune la dosar plan de amplasament de pe site-ul PMB.
Petenta, prin avocat, afirmă că planşele fotografice depuse de către intimată în susţinerea legitimităţii procesului-verbal nu sunt din Intrarea Urali nr. 2.
De asemenea, precizează că au fost depuse la dosar înregistrări video stocate de camera de supraveghere a hotelului, pentru a demonstra că în data de 24.12.2022, ora 11:30, nu a intrat pe strada respectivă nicio maşină a Poliţiei Locale.

Totodată, arată că se obligă să asigure prezenţa martorului solicitat la următorul termen de judecată. De asemenea, învederează că procesul-verbal emis de către Poliția Locală este semnat de către agentul constatator, fiind consemnat la biroul Poliţiei Locale, în cuprinsul acestuia făcându-se de către agent afirmaţia „am constatat”, asfel încât apreciază că este vorba de constatări proprii şi personale ale agentului”, se preciza în încheierea de ședință din data de 21.09.2023.