Sesizată cu privire la corturile electorale montate ilegal în fața unor treceri de pietoni, care puteau cauza accidente grave, Poliția Locală Sector 5 a decis să mintă din nou în documentele oficiale, afirmând că acestea nu au existat niciodată. Deși există fotografii și înregistrări video!

Poliția Locală Sector 5 susține, în documentele oficiale, că cele două corturi de la Liberty Mall și cel de la Piața de Flori nu au existat niciodată. Deși există fotografii și înregistrări video cu ele. Pe această cale, Yeet.ro solicită cititorilor să transmită și alte imagini care pot demonstra adevărul la adresa de e-mail yeet.romania@gmail.com sau pe WhatsApp, la numărul 0753640791.

După ce Yeet.ro a publicat mai multe fotografii în care apăreau niște corturi electorale montate fix înaintea unor treceri de pietoni, care periclitau siguranța cetățenilor, apoi jurnaliștii noștri au solicitat un punct de vedere din partea „Poliției lui Piedone” din Sectorul 5, instituția a decis, azi, să mintă cu o dezinvoltură îngrijorătoare, afirmând că „situația nu se confirmă”.

Zile în șir, Poliția Locală Sector 5 a tolerat corturile electorale montate ilegal, înaintea unor treceri de pietoni, iar după ce Yeet.ro a dezvăluit ilegalitățile, poliția lui Piedone a decis să mușamalizeze totul, în stilu-i caracteristic: corturile au fost demontate, pe șest, apoi Poliția Locală condusă de Piedone a afirmat că acestea nu au existat niciodată!

În urmă cu o lună, Yeet.ro a solicitat Poliției Locale a Sectorului 5 din București să explice cine a autorizat montarea corturilor din imaginile de mai jos, care, conform legii, erau amplasate ilegal.

10 aprilie 2024

La o lună de la solicitarea transmisă de Yeet.ro, reporterii noștri au constatat că respectivele corturi au fost demontate și înlocuite cu niște panouri care, în unele cazuri, oferă o vizibilitate mai bună conducătorilor auto.

16 mai 2024

Astăzi, șeful Poliției Locale Sector 5, a afirmat, însă, în mod mincinos, că respectivele corturi, din imaginile de mai sus, nu au existat niciodată.

Întrucât minciunile funcționarilor publici sunt, moral, îngrijorătoare, iar legal, intră în sfera penală, Yeet.ro solicită, în mod public, Poliției lui Piedone, să posteze pe site-ul oficial imaginile surprinse în zonele respective, în perioada 10 aprilie – 10 mai a.c., de camerele de supraveghere din zonă, de body-cam-urile polițiștilor locali din Sectorul 5 și de camerele de bord ale autoturismelor deținute de instituție. Pentru a se elucida, în mod transparent, dacă respectivele corturi au existat – așa cum demonstrează Yeet.ro – sau nu au existat – așa cum susține Poliția Locală Sector 5…

De menționat: Yeet.ro își rezervă dreptul de a sesiza instituțiile abilitate, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, fals în declarații și abuz în serviciu.

Florin Chioran, șef Poliția Locală Sector 5

Ce spune legea: „Amplasarea mijloacelor de publicitate

3.7.1. Prin publicitate în zona drumului se înţelege orice mijloc de afişaj care se adresează utilizatorilor drumului, indiferent de locul de instalare şi indiferent de caracterul acestuia: comercial, politic, electoral, religios sau de altă natură, care se amplasează în zona drumului public.

3.7.4.3. Se interzice obturarea vizibilităţii indicatoarelor rutiere prin amplasarea construcţiilor, instalaţiilor şi a celorlalte mijloace de publicitate, plantaţiilor rutiere şi a oricăror altor obstacole.

3.7.4.4. Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate pe zona de acţionare a indicatoarelor de presemnalizare a trecerilor pentru pietoni şi a locurilor frecventate de copii (indicatoarele rutiere fig. A22 şi fig. A23, conform SR 1848-1).

3.7.4.5. Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în interiorul sensurilor giratorii, în ampriza şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii.

3.7.5. În afara localităţilor, panourile publicitare se amplasează la distanţe de minimum 7,0 m faţă de marginea îmbrăcămintei rutiere aferentă drumului (partea carosabilă + banda de încadrare +acostamentul consolidat) şi la distanţe de minimum 100 m unul faţă de celălalt, excepţie făcând panourile de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici şi mijloacele de semnalizare aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor.

Panourile de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici se montează în afara gabaritului platformei drumului.

Mijloacele de publicitate tip totem, care afişează preţurile, aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor, se vor amplasa, obligatoriu, în afara zonei de siguranţă a drumului public.

3.7.6. În localităţi, panourile publicitare se amplasează astfel:

– la distanţa de minimum 4,0 m faţă de marginea îmbrăcămintei rutiere (parte carosabilă + bandă de încadrare+ acostamentul consolidat) – în cazul în care nu există trotuar;

– la distanţa de minimum 1,0 m faţă de limita dinspre drum a spaţiului verde existent între drum şi trotuar, fără a împiedica circulaţia pietonilor. Înălţimea de amplasare a panourilor, în aceste cazuri, va fi de minimum 2,5 m faţă de cota trotuarului;

– la o distanţă de minimum 25 m unul faţă de celălalt.

Excepţie fac panourile publicitare de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici şi mijloacele de semnalizare aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor.

Panourile publicitare de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici se montează în afara gabaritului platformei drumului.

3.7.7. Dimensiunile maxime ale panourilor publicitare care pot fi instalate în cadrul zonei de protecţie sunt:

– maximum 8,0 x 4,0 m – în afara localităţilor;

– maximum 4,0 x 3,0 m – în localităţi;

– maximum 0,8 x 1,2 m – amplasate pe stâlpii electrici”.