Dorian Popa a renunțat la procesul deschis împotriva polițiștilor care l-au amendat cu 5.800 de lei, fiindcă a trecut peste linia continuă cu bolidul care n-avea în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare. Însă, hâț!, mai are de rezolvat o problemă: dosarul în care este acuzat că a șofat drogat!

În septembrie 2023, Dorian Popa a fost amendat după ce a fost filmat încâlcând legea la Iași, unde a trecut cu bolidul peste linia continuă, ca să ajungă la inaugurarea unei șaormerii.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform OUG nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 5.800 de lei pentru încălcarea marcajului dublu continuu, potrivit art. 108, lit. d), pct. 9 din OUG nr. 195/2002, și pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, potrivit art. 108, lit. d), pct. 4 din OUG nr. 195/2002”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Dorian Popa a contestat amenda și, cu toate că părea hotărât să meargă până în pânzele albe cu procesul, zilele trecute s-a răzgândit brusc și a cerut instanței să închidă dosarul. „Ia act de renunţarea la judecata plângerii formulate de petentul Popa Dorian-Laurenţiu, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Iaşi, sub sancţiunea nulităţii”, au decis judecătorii.

La câteva zile după ce a fost amendat de polițiștii din Iași, influencerul s-a ales cu dosar penal și a rămas fără permis de conducere, după ce polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au descoperit că acesta conducea bolidul sub influența drogurilor. „La data de 27 octombrie 2023, ora 21:15, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov- Serviciul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, în localitatea Domnești, un autovehicul, condus de un bărbat, iar în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Întrucât aceasta nu reprezintă o probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto a fost condus la unitate medicală din București, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce, conform Legii. Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, preciza, la momentul respectiv, poliția rutieră din cadrul IPJ Ilfov. Dorian Popa a negat inițial că a consumat droguri, însă la scurt timp a recunoscut totul.