Maricel Gîfu, fost primar și, în prezent, candidat la funcția de edil a comunei vasluiene Pogana, continuă campania electorală din arest, după ce a fost prins în flagrant în timp ce mituia doi polițiști.

„Doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui au respins mita oferită de un lucrător economic cu ocazia unui control și au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3000 de lei celor doi ofițeri de poliție.
În fapt, în cursul zilei de ieri (19 mai a.c. – n.r.), în jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2000 de lei.
În urma activităților desfășurate procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana prinsă în flagrant pentru dare de mită și reținerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii situații infracționale”, a precizat Direcția Generală Anticorupție.

Fostul primar a fost escortat în fața judecătorilor, iar aceștia au dispus arestarea preventivă.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui (dosar u.p. 103/265/P/2024). Dispune arestarea preventivă a inculpatului GÎFU MARICEL, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 20.05.2024 şi până la data de 18.06.2024, inclusiv. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul GÎFU MARICEL. Respinge cererea inculpatului, prin apărător, de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public”, este hotătârea contestată deja de candidatul PSD.