Șoferul unui microbuz, care era băut la volan și a trecut pe culoarea roșie a semaforului, a accidentat 12 persoane, în Piața Unirii din Capitală.

„La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 01.20, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație la Piața Unirii.
Un bărbat în vârstă de 21 de ani a condus un microbuz pe Bd. Unirii dinspre Bd. Mircea Vodă către Bd. Libertății, iar la intersecția cu Bd. I.C. Brătianu nu a respectat semnificația culorii roșu a semaforului electric ce i se adresa și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 22 de ani.


În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea unui număr de 12 persoane care au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero pentru conducătorul autoturismului, respectiv 0.54mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul care a condus microbuzul.
În acest context a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat Brigada Rutieră.