Un bețiv care șofa prin București fără RCA și a trecut pe culoarea roșie a semaforului a sărit în râul Dâmbovița, ca să scape de agenții de la Brigada Rutieră, însă doi agenți au sărit după el și l-au „pescuit”.

„La data de 22 iunie 2024, în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat că la intersecția dintre Splaiul Unirii cu Șos. Vitan-Bârzești, un autovehicul condus de către un bărbat nu a oprit la semnalul de culoare roșie a semaforului electric.

Aceștia au efectuat semnal regulamentar de oprire a autovehiculului în cauză, identificând conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 37 de ani.

Deoarece acesta nu coopera și avea un comportament suspect, polițiștii i-au solicitat să coboare din autovehicul în vederea efectuării testării cu aparatul etilotest, moment în care bărbatul a încercat să se sustragă, alergând spre albia râului Dâmbovița.

Polițiștii rutieri au plecat în urmărirea acestuia, atât pedestru cât și cu autospeciala din dotare, însă bărbatul de 37 de ani a sărit gardul de protecție al albiei și a plonjat în apă.

Imediat, doi dintre polițiștii aflați în urmărire au sărit după acesta, iar după aproximativ o sută de metri, cu ajutorul altor polițiști sosiți în sprijin, l-au prins, extras din apă și imobilizat.

Având în vedere imersia voluntară a persoanei în apă, la fața locului au sosit și pompierii militari din cadrul ISU B-IF care i-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, ulterior acesta refuzând transportul la spital.

În continuare s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.37mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto a refuzat să se supună efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, context în care a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă și s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile (conducere sub influența alcoolului – contravenție și nerespectarea culorii roșie a semaforului), de asemenea i-au fost reținute certificatul de înmatriculare al autovehiculului, și plăcuțele cu numărul de înmatriculare (RCA expirat).

PRECIZARE
Adrian este polițist în cadrul Brigăzii Rutiere din anul 2016, iar Alex, din primăvara acestui an”, a precizat Brigada Rutieră.