Concursurile auto ilegale organizate vineri seară în Sectorul 1, la care au luat parte sute de persoane, s-au încheiat cu o ploaie de înjurători destinate polițiștilor, iar pentru participanți – cu cinci amenzi și un dosar penal.

„La data de 21 iunie 2024, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, într-o parcare din Sectorul 1, mai multe persoane ar efectua derapaje controlate, tulburând ordinea și liniștea publică.

La intervenția polițiștilor, mai multe persoane au avut un comportament agresiv, motiv pentru care s-a solicitat prezența mai multor echipaje, în sprijin, de pe raza secțiilor limitrofe, din cadrul Brigăzii Rutiere, precum și echipe de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale şi un echipaj de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.


Cu ocazia intervenției au fost luate următoarele măsuri :

– A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal;

– Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale dintre care 3 la OUG 195/2002, în cuantum total de 2800 de lei și 2 la Lg 61/1991R în cuantum total de 1500 de lei;

– Au fost reținute 2 permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare;

– Au fost legitimate 40 de persoane;

– Au fost verificate 15 autoturisme”, a precizat Poliția Capitalei.