Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați, în urmă cu doar câteva minute, în celebrul dosar al măștilor de protecție care erau inscripționate cu logo-uri ale unor case celebre de modă.

„Condamnă pe inculpata Pastramă Sanda – Brigitte, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Va atrage atenția inculpatei că în situația în care, cu rea-credință, nu va executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Instanța va pune în vedere inculpatei că are obligația să depună recipisa de plată integrală a amenzii penale de 4000 lei, la biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Buftea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Condamnă pe inculpatul Pastramă Florin Adrian, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Va atrage atenția inculpatului că în situația în care, cu rea-credință, nu va executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Instanța va pune în vedere inculpatului că are obligația să depună recipisa de plată integrală a amenzii penale de 4000 lei, la biroul executări penale din cadrul Judecătoriei Buftea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Va dispune confiscarea specială a bunurilor ridicate de la inculpați şi depuse la camera de corpuri delicte, conform dovezii seria 2233198 din 23.07.2021. Respinge ca neîntemeiate acțiunile civile exercitate de către păr?ile civile LOUIS VUITTON MALLETIER, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu, GUCCIO GUCCI S.P.A, prin reprezentant legal C.A Frisch&Parteners și FENDI România, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu. Obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (suma de câte 1200 lei reprezentând cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală şi suma de câte 300 lei, pentru faza de cercetare judecătorească). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, care se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată azi, 28.06.2024, la sediul Judecătoriei Buftea”, este decizia instanței.

După ce soții Pastramă au fost săltați de mascați, apoi au fost plasați sub control judiciar, Brigitte, fosta nevastă a lui Ilie Năstase, a susținut că ea nu știa că n-are voie să vândă produse cu emblemele unor firme celebre.


„Oamenii au interpretat total greșit atunci când am crezut că facem legal când am cumpărat de undeva mai multe feluri de măști și am vrut să câștigăm un ban. Am cumpărat, conform legislației măștile sunt considerate de uz sanitar și nu am crezut că este infracțiune, chiar dacă au avut logo-uri pe ele. Nu ai voie să faci asta pentru că este interpretabil. Noi am vândut obiecte de uz sanitar, dar lumea a crezut că noi ne-am îmbogățit din asta și am atras răul asupra noastră, deși noi am fost resaler, fără să știm că nu avem voie să vindem ceva cu logo. Nimeni nu ne-a spus și nici nu ne-a îndrumat. Am atras toată această nenorocire asupra noastră”, a susținut Brigitte Pastramă.