Alexandru Stoica, zis Aticu, interlop care abia scăpase de control judiciar în dosarul în care este judecat alături alți trei inși specializați în atacuri de tip mafiot – Bebino, Litrașu și Țițică – a ajuns din nou după gratii.


„La data de 27 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

În fapt, la data de 12 iunie 2024, polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 5, un bărbat ar fi fost agresat de un alt bărbat.

În urma cercetărilor efectuate, din oficiu, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 12 iunie 2024, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5, bănuitul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, ar fi aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate, în vârstă de 54 de ani, cu pumnul la nivelul capului, provocând totodată tulburarea ordinii și liniștii publice.


În vederea probării materialului administrat în cauză, polițiștii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov.În timpul efectuării activităților specifice au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
De asemenea, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața magistraților cu propuneri legale”, a precizat Poliția Capitalei.

Ieri, judecătorii au admis cererea Parchetului, iar Aticu a fost arestat: „Admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată la data de 28.06.2024 de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București şi dispune arestarea preventivă a inculpatului: Stoica Alexandru-Ionuț, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28.06.2024 şi până la data de 27.07.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 C.proc.pen. emite de îndată mandatele de arestare preventivă nr.93/UP/2024 pe numele inculpatului. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă, ce se depune la sediul Judecătoriei Sectorului 5 București. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 28.06.2024, ora 13:10”.

Aticu a comis fapta după ce judecătorii care acum l-au arestat dispuseseră anularea controlului judiciar, într-un dosar în care finul lui Nuțu Cămătaru este judecat pentru fapte similare, alături de Marius Alecu, zis Bebino, și Costi Litrașu.

Traficantul de droguri Bebino este în libertate, deși are numeroase condamnări și a comis o sumedenie de atacuri de tip mafiot.

Costi Litrașu, care este prieten cu Adrian Tâmplaru, nașul lui Alex Bodi, este interlopul care a dirijat atacul în timpul căruia a fost împușcat fratele vedetei Alina Pană. Deși abia ieșise din pușcărie, unde ajunsese pentru că a ucis un om, Litrașu a fost lăsat în libertate de judecători.

În prezent, Aticu, Litrașu și Bebino sunt judecați, în stare de libertate, pentru un alt scandal în care ar fi fost folosite pistoale: cel de la un ballroom din Tărtășești, în timpul căruia băieții fostului primar au fost bătuți, chiar la aniversarea unuia dintre ei.

La procesul de la Răcari participă o adevărată brigadă de „bombardieri” cu cefe late, pentru ca victimele să vadă cu cine au de a face.