Conducerea Jandarmeriei Olt, la ceas de bilanțConducerea Jandarmeriei Olt, la ceas de bilanț

Un subofițer de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a primit o pedeapsă simbolică, după ce a comis o infracțiune gravă, la regimul rutier: a refuzat să i se recolteze probe biologice, pentru a se stabili dacă a consumat alcool sau droguri!

Plt. adj. Teodor Mihalache, de la Jandarmeria Olt, a fost condamnat, săptămâna trecută, la un an de închisoar,e cu amânarea pedepsei pe o perioadă de încercare de doi ani. Adică n-a primit nicio pedeapsă, fiindcă va continua să reprezinte legea, îmbrăcat în haina statului, și să dea lecții cetățenilor despre cum trebuie respectat Codul Penal.

Conducerea IJJ Olt

Conducerea IJJ Olt

„Stabileşte inculpatului plt. adj. MANOLACHE TEODOR din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt „Gl. c. a. Constantin Dimitrescu” (….), pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul execută următoarele obligaţii: – să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul uneia dintre următoarele instituţii, la alegerea consilierului de probaţiune în cadrul primăriei mun. Slatina sau a Inspectoratului Școlar Județean Olt. – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; – să nu conducă vehicule pentru care este necesar permisul de categoria B. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 26.06.2024”, a decis Tribunalul Militar București.

În timp ce jandarmul care a refuzat să ofere probe pentru a se stabili dacă era beat sau drogat a primit o pedeapsă cu suspendare, un civil din Suceava este dat în urmărire generală, pentru că are de executat șase luni de închisoare, fiindcă a încredințat mașina unui șofer băut. Semn că legea e aceeași pentru toți, însă unii sunt… „mai egali” în fața legii.