Judecătoria Sectorului 2 a decis că răpirea oamenilor de pe stradă, îndesarea în portbagaj a victimelor și maltratarea acestora de către mafioți nu reprezintă un pericol pentru societate.

În urmă cu puțin timp, procurorii au anunțat că cererea lor, de arestare a unor interlopi care au bătut un om și l-au răpit de pe stradă, a fost respinsă de judecători, aceștia hotărând ca inculpații să fi cercetați sub control judiciar.

„Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 05.07.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în urma cercetărilor efectuate de D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 2 – Secția 7 Poliție, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cinci inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, prev. de art. 46 alin. 2 C.pen., rap. la art. 205 alin. 1 C.pen., „lovirea sau alte violențe”, prev. de art. 46 alin. 2 C.pen. rap. la de art. 193 alin. 2 și alin. 2^1, lit. c C.pen, şi „tulburarea ordinii și liniștii publice”, prev. de art. 46 alin. 2 C.pen., rap. la art. 371, alin. 2 C.pen., toate cu aplicarea art. 77 lit. a C.pen. și, în final, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 și 2 C.pen.

În urma administrării probatoriului, s-au stabilit următoarele:

La data de 04.07.2024, în jurul orei 23:10, cinci inculpaţi, în timp ce se aflau în fața unui restaurant, situat în Sectorul 2, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 10-12 (zece-douăsprezece) zile de îngrijiri medicale. Totodată, aceştia, împotriva voinţei persoanei vătămate, au introdus-o cu forța în portbagajul unui autoturism, restrictionându-i astfel libertatea de mişcare, şi au transportat-o la o adresă din orașul Voluntari. Prin activitatea infracţională descrisă mai sus, cei cinci inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

La data de 05.07.2024, procurorul a solicitat arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi, solicitarea fiind respinsă de Judecătoria Sectorului 2 București care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

La aceeaşi dată Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a formulat contestaţie împotriva măsurii dispuse, aceasta urmând a se soluţiona de Tribunalul Bucureşti”, au precizat procurorii.