În urmă cu doar câteva minute, judecătorii au dat o hotărâre definitivă în dosarul lui Alexandru Stoica, zis Aticu, interlop care este cumătru cu temutul Nuțu Cămătaru.

După ce a fost arestat pentru că a bătut crunt un bărbat, în plină stradă, în „parohia” sa, în Sectorul 5 al Capitalei, interlopul Aticu a cerut să fie lăsat sub control judiciar sau măcar în arest la domiciliul. Însă, având în vedere trecutul violent al interlopului, magistrații au decis să respingă cererea.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către contestatorul-inculpat STOICA ALEXANDRU IONUŢ împotriva încheierii din data de 28.06.2024 a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, pronunţate în dosarul nr. 18890/302/2024. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru asistenţa juridică obligatorie a contestatorului – inculpat, în cuantum de 360 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 09.07.2024”, au decis magistrații, în urmă cu puțin timp.

Alexandru Stoica, zis Aticu, interlop care abia scăpase de control judiciar în dosarul în care este judecat alături alți trei inși specializați în atacuri de tip mafiot – Bebino, Litrașu și Țițică – a ajuns din nou după gratii. Aticu, Litrașu și Bebino sunt judecați, în stare de libertate, pentru un alt scandal în care ar fi fost folosite pistoale: cel de la un ballroom din Tărtășești, în timpul căruia băieții fostului primar au fost bătuți, chiar la aniversarea unuia dintre ei.

La câteva zile după ce judecătorii l-au lăsat în libertate, Aticu a comis-o din nou.

„La data de 27 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

În fapt, la data de 12 iunie 2024, polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 5, un bărbat ar fi fost agresat de un alt bărbat.

În urma cercetărilor efectuate, din oficiu, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 12 iunie 2024, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5, bănuitul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, ar fi aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate, în vârstă de 54 de ani, cu pumnul la nivelul capului, provocând totodată tulburarea ordinii și liniștii publice.


În vederea probării materialului administrat în cauză, polițiștii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov.

În timpul efectuării activităților specifice au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
De asemenea, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața magistraților cu propuneri legale”, a precizat Poliția Capitalei.