Un polițist judecat pentru viol, care continuă să fie plătit din bani publici până la sentința definitivă, a fost prins conducând o mașină cu numere expirate, iar aparatul DrugTest a indicat că ar fi consumat substanțe interzise.

Polițistul Răzvan Vasile Petruș, de la IPJ Cluj, a fost prins într-o ipostază incredibilă de colegii lui: conducea o mașină care nu avea numere valabile, iar dispozitivul DrugTest a relevat faptul că ar fi consumat droguri. Culmea, când a comis fapta, polițistul era sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de viol. Din 2022, când ar fi comis violul, Răzvan Petruș a continuat munca în Poliția Română, fiind plătit din bani publici.

„La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Eroilor, din localitatea Florești.

La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la I.P.J. Cluj.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Totodată, verificarea documentelor autoturismului au condus la stabilirea faptului că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând ca aspectele constatate să fie transmise unității de parchet competente.

Totodată, conducerea inspectoratului a dispus demararea de verificări pe linie internă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate aflată în afara normelor prevăzute de lege și sprijină activități penale aflate în desfășurare, urmărindu-se astfel asigurarea unui serviciu în slujba comunității bazat pe profesionalism și transparență”, a precizat IPJ Cluj.

Cu doar cinci zile înainte de a fi prins conducând mașina neînmatriculată, judecătorii au prelungit măsura controlului judiciar în dosarul în care polițistul este cuzat de viol.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de inculpatul Petruş Răzvan Vasile, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1) şi (2) C.pen, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 89/24.03.2023, pe care o menţine începând cu data de 01.07.2024”, a dispus instanța.