Marina Pandarof (alias „Blonda lui Coldea”), un lider PSD și un bărbat din Drăgănești-Olt au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, în dosarul DIICOT care, deși a zăcut doi ani la sertar, se pare că n-a fost „optimizat”. De ce a durat doi ani o anchetă ce viza un flagrant? Doar specialii României știu! Și tot ei știu cum de s-a finalizat dosarul brusc, în plin scandal al generalilor SRI, la puțin timp după ce DIICOT a fost acuzat că intenționează să-l claseze.

Marina Pandarof („Blonda lui Coldea” – foto sus), Marius Cătălin Ușurelu (lider PSD și director la compania de apă din Olt – foto jos) și Alexandru Romulus Arabagiu (originar din Drăgănești-Olt) au fost trimiși în judecată de DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, pe care generalii Serviciului Român de Informații n-au reușit să îl „optimizeze”.

În pofida spectacolului de proporții oferit plătitorilor de taxe și impozite, dosarul, care a stat doi ani la DIICOT, va fi probabil, închis de instanță, iar inculpații vor fi achitați.

Asta, pentru că, în alte dosare, pentru cantități mult mai mari de droguri, s-a întâmplat același lucru. Așa că, probabil, după ce va trece nebunia cu dosarul generalilor SRI, marele dosar de trafic de droguri (ținut doi ani la sertar!) va fi închis, discret.

Comunicatul DIICOT:

„Prin rechizitoriul din data de 31 iulie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura centrală, Secția de combatere a traficului de droguri au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor trafic de droguri de mare risc, deţinere ilegală de droguri de mare risc în vederea consumului propriu șI cumpărare de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.


Din materialul probator administrat a rezultat că la data de 23.02.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, pe o stradă din sectorul 1 al municipiului București, în timp ce deținea în autoturismul pe care-l conducea, cantitate de 2,38 grame cocaină, ambalată în trei punguțe. Drogul de mare risc descoperit asupra acestuia a fost preluat de la o inculpată în cauză, în baza unei înțelegeri prealabile, în scopul transportului către cumpărătorul final, un alt inculpat, care a și efectuat plata.

De asemenea, cercetările efectuate au mai relevat că la data de 06.10.2022, inculpata a deținut în locuința sa, pentru consum propriu, cantitățile de 0,31 grame cocaină și 0,57 grame cocaină în amestec cu alpha-PHIP, cofeină, fenacetină și benzocaină (droguri de mare risc).


Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Coldea și Dumbravă au cerut libertate deplină

Foştii generali SRI Florian Coldea (foto sus) şi Dumitru Dumbravă (foto jos) s-au prezentat, zilele trecute, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat cererea lor de ridicare a controlului judiciar, măsura impusă de DNA în dosarul care sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă.

Pe 24 mai, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă au fost plasaţi sub control judiciar pe cauţiune, fiind acuzaţi că au cerut 600.000 de euro omului de afaceri Cătălin Hideg, pentru a-l ajuta pe acesta să obţină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de fraude cu fonduri europene. Coldea şi Dumbravă încearcă să scape de controlul judiciar, în condiţiile în care au mai multe interdicţii, între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

În acest dosar, mai sunt urmăriţi penal avocatul Doru Trăilă (foto sus) şi Dan Tocaci (foto jos), un apropiat al celor trei.

Comunicatul DNA referitor la Coldea, Dumbravă, Trăilă și Tocaci:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 24 mai 2024, față de patru persoane (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului  București și o persoană fără calitate specială), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.



În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.


În contextul menționat mai sus, în aceeași perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială în sumă de aproximativ 100.000 euro.
In cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.


De asemenea, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului  București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile penale, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.