Polițiștii de la Secția 16 din Capitală – deveniți celebri după ce au răpit doi oameni, i-au torturat, iar pe unul dintre ei a urinat șeful agenților – vor da explicații în fața judecătorilor, într-un nou caz cu iz de abuz.

Deși când aveau de mușamalizat cazurile de tortură se mișcau foarte rapid, polițiștii de la Secția 16 nu se grăbesc să dea explicații, atunci când suspectează că ar putea plăti pentru faptele lor.

Un bucureștean s-a trezit, anul acesta, în 2024, că are de achitat o amendă în valoare de 300 de lei, emisă de Secția 16 în anul 2022.

https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/video-fiu-de-politist-prins-cu-marijuana-salvat-de-bombardierii-de-la-sectia-16-in-loc-sal-trimita-in-puscarie-lau-folosit-ca-martor-in-dosarul-de-tortura-253333.html

Atunci, în 2022, bărbatul amendat a sunat la 112, fiindcă fusese agresat, lovit și amenințat cu moartea de un șofer și de fiul acestuia. (Agresorii, în imaginea de mai jos).

A depus plângere la Secția 16 și a dat declarații, precizând că nu vrea despăgubiri, ci doar ca autorii să plătească pentru faptele lor.

Culmea, în timp ce dosarul penal este ținut la sertar de polițiștii de la Secția 16, probabil pentru a fi mușamalizat, ca multe altele (cum ar fi, de exemplu, un dosar de deținere de droguri, în care suspect era fiul unui șef din Poliția Capitalei), anchetatorii au decis să îl amendeze pe reclamant. Și nu oricum, ci mârlănește.

Cu toate că reclamantul a fost la ei în secție și aveau obligația de a-l anunța că va fi sancționat, polițiștii nu au făcut acest lucru. Au făcut-o ca niște lași, pe la spate. Adică au așteptat să plece bărbatul din secție, apoi au aplicat amenda în lipsă, încălcându-i cele mai elementare drepturi, printre care și acela de a face mențiuni în procesul-verbal.

Luna trecută, când s-a trezit cu amenda executată de ANAF, bucureșteanul a cerut lămuriri, iar Secția 16 a transmis mesajul de mai jos, mințind că în e-mail este atașat și procesul-verbal.

Cu toate că și un tembel care poate număra până la unu poate constata că e-mailul nu conține decât o poză, polițiștii de la Secția 16 susțin că mai sus sunt mai multe documente.

Petentul a transmis ulterior mai multe e-mailuri, solicitând să i se transmită procesul-verbal, pentru a afla de ce a fost amendat, însă indivizii cu pretenții de oameni ai legii au refuzat să dea curs solicitărilor.

Așa că bărbatul amendat, a cărui plângere penală este ținută de mai bine de doi ani la sertar, a decis să-și caute dreptatea la tribunal.

Un motiv care ar putea sta la baza mușamalizării dosarului ar putea fi acela că șoferul agresor avea lipit pe parbriz un ecuson de membu al unui sindicat al polițiștilor de penitenciare.

Pentru lămurirea situației, bucureșteanul care consideră că a fost amendat ilegal este decis să apeleze la instanță. Iar polițiștii de la Secția 16 știu cum este la tribunal, fiindcă acolo se judecă și dosarul în care nouă dintre ei sunt acuzați de lipsire de libertate, tortură și alte asemenea abuzuri.

Este vorba despre cazul bărbaților pe care polițiștii din subordinea comisarului șef Marian Lupu și a comisarului șef Adrian Dinu au răpit doi bărbați, i-au bătut, i-au gazat, i-au dus pe câmp, iar acolo, unul dintre ei a urinat pe o victimă.

Ulterior, conducerea Secției 16 a încercat să mușamalizeze totul. La scurt timp, cele două victime au decedat, în condiții suspecte.

Cine îi conduce pe polițiștii care urinau pe oamenii răpiți

Șeful Poliției Sector 4, Adrian Dinu, „dumnezeul” polițiștilor din Sectorul 4, a fost implicat în mai multe evenimente interesante, în ultimii ani.

El conducea Secția 10 în momentul în care subalternii lui au omorât un parcagiu. În dosarul respectiv, a fost condamnat un singur agent. A primit cinci ani, din care a executat trei. Pentru un om omorât.
Pentru modul în care condus Secția 10, Dinu a fost pus șef la Sectorul 1.

La un moment dat, același Dinu a fost nevoit să dea explicații cu privire la niște bijuterii de zeci de mii de euro pe care nu le trecuse în declarația de avere. Totul a ieșit la iveală în momentul în care Dinu a reclamat la poliție că bona – o nevastă de polițist – i-a furat mormanul de bijuterii din casă. Asta, deși bijuteriile nu figurau în declarația de avere. Dar, fiindcă asemenea fapte sunt apreciate de șefii Poliției Române, comisarul Dinu a fost, evident, promovat.

https://www.national.ro/dezvaluiri/jaful-care-i-ar-putea-distruge-cariera-comisarului-sef-adrian-dinu-294634.html

https://www.national.ro/news/seful-sectiei-10-politie-executat-silit-pentru-datorii-de-peste-un-milion-de-euro-188736.html