După ce Yeet.ro a dezvăluit că a încălcat flagrant legea și că a comis niște mizerii incredibile în acte, un polițist de la Secția 16 a decis să se joace nu doar de-a minciuna, ci și de-a intimidarea! Mai bine ar lucra puțin la conjugarea verbelor, ca să nu râdă de el elevii de clasa a V-a…

În urmă cu puțin timp, polițistul care a mințit în documente oficiale (detalii, în articolul de mai sus) și-a umflat mușchii la jurnaliștii Yeet.ro, pe care i-a avertizat să șteargă articolul, pentru a evita niște probleme cu legea. Nu a explicat dacă va inventa și un dosar penal, așa cum a inventat fapte în procesul-verbal. Ci doar că vrea să fie șterse imaginile cu el, „pentru a nu apela la calea legală”.

„Bună ziua, mă numesc Dumitru Radu sunt lucrător în cadrul unei secții de poliție iar legat de materialul pe care l-ați publicat pe internet având fotografii ce mă privesc pe mine, vă rog să le ștergeți, pentru a nu apela la calea legală. Vă las aici și materialul. O zi bună!”

Reporterii Yeet.ro i-au explicat că pozele nu sunt făcute pe fereastra casei sale, ci într-un loc public, în timp ce organul executa o misiune în calitate de funcționar public, nu de persoană civilă ieșită la plimbare, pe trotuar. Mai mult, din imaginile deținute de Yeet.ro rezultă fără echivoc faptul că organele știau că sunt filmate și au acceptat acest lucru.

De asemenea, cum bărbatul pe care l-a amendat ilegal a decis să depună plângere penală, pentru fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu, imaginile mediatizate nu fac decât să ofere o mână de ajutor procurorilor și judecătorilor, întregind tabloul, în condițiile în care legea prevede următoarele:

„Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă;

Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:

de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.

Bonus, pentru Secția 16, vom oferii (scuze, s-a luat de la agentul de mai sus!, n.r.) vom oferi, cu un singur „i”, capturile de mai jos.

Extrem de utile pentru examenul de Evaluare Națională, pentru cei care doresc să termine opt clase!