Trapperul Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, recunoaște, tacit, acuzațiile din dosarul DIICOT: judecătorii au admis toate probele administrate de procurori, iar artistul nu le-a contestat.
Judecătorii au dispus începerea procesului care îl vizează pe trapperul Gheboasă, acuzat de deținere de droguri în vederea consumului. Instanța a admis toate probele administrate de procurorii DIICOT, iar trapperul Gheboasă nu a contestat decizia, fapt ce demonstrează că artistul este de acord cu hotărârea.
„Constată legalitatea sesizării Tribunalului București – Secția I Penală cu rechizitoriul nr. 82/D/P/2022/d1 din data de 28.05.2024 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, privind pe inculpatul GAVRIȘ GABRIEL-EMIL, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă prev. de art. 4 alin. (1) din Legea 143/2000, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GAVRIȘ GABRIEL-EMIL referitor la infracţiunea pentru care s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitoriul nr. 82/D/P/2022/d1 din data de 28.05.2024 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, este decizia pe care trapperul nu a contestat-o.
În urmă cu jumătate de an, Gheboasă susținea, într-un film postat pe o rețea de socializare, că procurorii ar fi făcut afirmații mincinoase atunci când au spus că ar fi găsit asupra lui droguri. „Știri false” era titlul postării lui Gheboasă, în care acesta afirma că nu au fost descoperite substanțe interzise asupra sa și că el este un simplu fost consumator.
Comunicatul DIICOT:
„La data de 01.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Din cercetările efectuate a rezultat că, perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, inculpații au comercializat și oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori de pe raza municipiului București și a județului Dâmbovița.
Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că inculpații și-au creat o rețea stabilă de clienți, comercializând drogul de risc cu prețul de 50 lei pentru o doză, interacțiunea între vânzător și cumpărător realizându-se stradal.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și pe raza județului Ilfov au fost identificate și ridicate cantități de canabis, mai multe grindere și un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
De asemenea, față de un suspect sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost depistat în seara de 29.02.2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, Brigăzii Rutiere din Poliția Capitalei, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.