O viitoare polițistă, aflată de câteva zile la Școala de Agenți „Vasile Lascăr” din Câmpina, demonstrează, fără dubii, cum respectă prevederile Codului Rutier noua generație de „oameni ai legii”.
Autoarea unui filmuleț realizat ieri într-un dormitor al Școlii de Agenți de Poliție Câmpina și în curtea instituției a postat, în ultimele luni, mai multe înregistrări video surprinse chiar de ea la volanul mașinii personale, în timp ce conducea pe drumurile publice.
Fără a comenta în vreun fel modul în care a înțeles să respecte legea cea care va fi plătită din banii noștri să aplice… legea!, vă prezentăm, mai jos, un colaj cu unele filmele postate de viitoarea polițistă, precum și un fragment din Codul Rutier.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni […] folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor”, prevede art. 100. punctul 3 (h) din legea circulației.
Pe scurt, conform capital.ro, șoferii care țin telefonul mobil la ureche în timp ce conduc și încalcă și o altă regulă de circulație vor primi două sancțiuni:
- una pentru utilizarea telefonului mobil;
- una pentru încălcarea regulii de circulație.
În această situație, polițistul poate dispune suspendarea permisului auto pentru 30 de zile. Dacă are loc un accident rutier, permisul auto va fi suspendat pentru 60 de zile.
Dacă șoferul este prins folosind telefonul mobil neregulamentar, dar nu încalcă altă lege rutieră, va primi doar o amendă. Având în vedere că punctul de amendă este 165 de lei, amenda pentru utilizarea telefonului mobil poate ajunge până la 1.320 de lei.
https://www.capital.ro/reguli-soferi-telefon-mobil-difuzor-amenzi.html