Afaceristul Călin Donca l-a atacat dur pe vloggerul Dorian Popa și a anunțat că îl va da îl judecată pe acesta pentru calomnie și pentru că nu a respectat contractul semnat între ei.
Călin Donca, afaceristul eliberat recent din arest care îl angajase pe Dorian Popa pentru promovarea unei afaceri cu panouri fotovoltaice, îl face K.O. pe Dorian Popa – artistul care umbla drogat cu mașina, echipat în lenjerie intimă.
”L-am notificat pe Dorian Popa cerându-i daune materiale, dar nu mă voi opri aici. După Dorian voi trece la următorul, apoi la următorul, apoi la următorul. Dacă ești unul dintre cei care a vorbit la adresa mea sau la adresa altei persoane și ai defăimat, crede-mă că vin după tine. (…) Dacă Dorian și-a permis să vă arate facturile pe care le-a plătit pentru panourile de pe casă, atenție, nu pentru cele din parcurile de fotovoltaice, am să vă arăt și eu factura pentru serviciile de promovare cu care am decis să colaborez cu Dorian Popa dar și ordinul de plată, pentru a vă demonstra că a fost achitată.
Dragii mei, cum vi s-ar părea dacă ați veni la mine pentru a vă promova o afacere, iar după ceva timp să încep să vă denigrez acea afacere și, mai mult, video pentru care am fost plătit să vă promovez, să fie șters fără ca măcar să vă întreb ceva în acest sens? Acuzațiile pe care mi le-a adus cum că aș fi păcălit pe cineva, întrebarea este cine pe cine a păcălit? Vreți să știți, de fapt, câți bani a investit Dorian Popa în parcul fotovoltaic? Îl las pe el să vă spună, dar ceea ce vă pot spune cu siguranță este că nu a investit nici 20.000, nici 24.000, nici 30.000 și nici 15.000, diversele sume pe care le-am văzut în social media cum că ar fi fost declarate de el”, a afirmat afaceristul Călin Donca.

Donca, arestat într-un dosar DIICOT
Călin Donca ar fi fost reţinut în urma unor percheziţii făcute de DIICOT, el fiind ulterior audiat de procurori.
„La data de 18.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, operațiuni de manipulare a pieței de capital.
În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.
De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false , liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite – Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.
Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.
Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Brașov, Dolj și Buzău fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Craiova și Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Dorian Popa, prins drogat la volan
„Pentru că informația referitoare la Dorian Popa, Lambo-ul și chiloții se rostogolește rapid în presă în formatul copy/paste, cred ca e important să facem următoarele precizări:
1. Dorian Popa nu a fost oprit de colegii noștri de la Serviciul Rutier Ilfov pentru că acesta conducea îmbrăcat doar în chiloți;. Reținerea permisului de conducere nu a fost operată de polițiștii rutieri pentru că Dorian Popa conducea un Lamborghini in chiloți, deși, fie vorba între noi, oricât de excentric ai fi, o astfel de mașină impune un anumit standard;
3. Dosarul penal nu a fost deschis pentru că Dorian Popa conducea doar în chiloți, ci a fost deschis în urma rezultatului testării preliminare cu aparatul drug test, care confirmă prezența canabioidelor.
P.S. Având în vedete ultimele cazuri de corupție documentate la nivelul unor structuri teritoriale de medicină legală, ne punem speranța ca rezultatul probelor biologice să nu fie afectate de cursul euro.
P.S.S. Sperăm că pe perioada suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru Dorian Popa să nu cumva să ne întâlnim cu Cheluțu la volan
P.S.S.S. Felicităm polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov care au demonstrat că aplicarea legii nu ține cont nici de marca autoturismului, nici de statului social și nici de brand-ul chiloților pe care îi poartă ocupantul”, a scris pe Facebook Sindicatul Europol.