Valerian Sălăvăstru, finul fostului deputat liberal Relu Fenechiu, a încercat să blocheze candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei, însă astăzi a fost făcut K.O., în instanță.
Sălăvăstru, care a lucrat și la Primăria Sectorului 5, a deschis un proces în care acuza faptul că Piedone nu are dreptul să candideze la funcția de edil al Capitalei, deoarece ar avea domiciliul în județul Ilvov. Astăzi, însă, instanța a respins cererea formulată de finul fostului deputat liberal Relu Fenechiu (foto jos).
„Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 24 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 22.04.2024, ora 14:30”, a decis instanța.
„Cel care a depus sesizarea a fost director economic la primarie si care a facut jaf, comisia de disciplina l-a dat afara. Sa stiti de unde vine sesizarea. Eu locuiesc in sectorul 4, stie toata lumea. In Bragadiru locuieste soacra mea. Domiciliul meu este in sectorul 4. Ea este bolnava, are 87 de ani si sotia are grija de ea. Si locuiesc mai mult acolo, dar domiciliul este in sector 4. Fac naveta”, a spus Cristian Popescu Piedone, la Realitatea Plus.
Valerian Sălăvăstru (foto jos), finul fostului deputat liberal Relu Fenechiu, fost manager al orașului Eforie, a fost obligat să returneze unele sume mari de bani, după mai multe scandaluri locale cu primarul Robert Șerban, asta după ce Curtea de Conturi a impus recuperarea banilor cheltuiți „în mod inoportun”, după cum se arăta în raportul întocmit de inspectori.
Ulterior, Sălăvăstru a dat în judecată Prefectura Constanța, acuzând instituția că nu i-a pus la dispoziție unele documente care i-ar fi demonstrat varianta. Iar instanța a decis ca Prefectura să îi achite penalități, pentru fiecare zi de întârziere. „Admite în parte cererea formulată de reclamantul (…), în contradictoriu cu pârâta Istituția Prefectului Județului Constanța. Obligă pârâta să plătească în favoarea reclamantului o penalitate de 100 lei pe zi de întârziere, de la data pronunțării prezentei încheieri până la data executării efective a obligației de a face cuprinsă în titlul executoriu reprezentat de Sentința civilă nr (…) pronunţată de (…) Suma va fi virată în contul indicat de către reclamant, deschis pe numele… Definitivă”, se arată în încheierea de ședință.