Poliția Locală Sector 5, care a mințit într-un document oficial, susținând că în ograda ei nu au existat corturi electorale montate ilegal, veghează cu profesionalism noi fapte, în timp ce adevărații polițiști au deschis deja o anchetă, pentru a elucida cine și de ce a inserat informații false în procesul-verbal.
În urmă cu o lună și jumătate, Yeet.ro a atras atenția Poliției Locale Sector 5 cu privire la mai multe corturi electorale montate în fața unor treceri de pietoni, care puneau în pericol traficul rutier și viețile cetățenilor. (În a doua parte a articolului puteți vedea ce prevede legea).
În pofida fotografiilor de mai jos, Poliția Locală Sector 5 a mințit, într-un document oficial, afirmând că „situația nu se confirmă”. Adică pozele de mai jos nu există.














Dat fiind faptul că minciunile Poliției Locale au fost scrise după ce corturile au fost demontate, Yeet.ro a solicitat ca instituția din subordinea lui Piedone să facă publice înregistrările video ale camerelor de supraveghere din zonele indicate, pentru a se elucida cine minte: Poliția Locală sau Yeet.ro, care a publicat poze cu respectivele corturi?

Întrucât minciunile din actele oficiale sunt considerate, conform Codului Penal, infracțiuni, Yeet.ro a sesizat Parchetul, care a dispus ca Secția 18 a Poliției Capitalei să efectueze investigații.

De câteva zile, sub nasul Poliției Locale Sector 5 a fost montat un nou cort care obturează vizibilitatea șoferilor. Cort care apare în filmul de mai jos, realizat ieri, dar care, cu siguranță, în opinia instituției care tolerează ilegalități sau le ascund sub preș, nu există.
Ce spune legea:
„Amplasarea mijloacelor de publicitate
3.7.1. Prin publicitate în zona drumului se înţelege orice mijloc de afişaj care se adresează utilizatorilor drumului, indiferent de locul de instalare şi indiferent de caracterul acestuia: comercial, politic, electoral, religios sau de altă natură, care se amplasează în zona drumului public.
3.7.4.3. Se interzice obturarea vizibilităţii indicatoarelor rutiere prin amplasarea construcţiilor, instalaţiilor şi a celorlalte mijloace de publicitate, plantaţiilor rutiere şi a oricăror altor obstacole.
3.7.4.4. Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate pe zona de acţionare a indicatoarelor de presemnalizare a trecerilor pentru pietoni şi a locurilor frecventate de copii (indicatoarele rutiere fig. A22 şi fig. A23, conform SR 1848-1).
3.7.4.5. Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate în curbe şi în intersecţiile la nivel ale căilor de comunicaţie, în interiorul sensurilor giratorii, în ampriza şi în zonele de siguranţă, precum şi pe suprafeţele de teren destinate asigurării vizibilităţii în curbe şi în intersecţii.
3.7.5. În afara localităţilor, panourile publicitare se amplasează la distanţe de minimum 7,0 m faţă de marginea îmbrăcămintei rutiere aferentă drumului (partea carosabilă + banda de încadrare +acostamentul consolidat) şi la distanţe de minimum 100 m unul faţă de celălalt, excepţie făcând panourile de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici şi mijloacele de semnalizare aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor.
Panourile de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici se montează în afara gabaritului platformei drumului.
Mijloacele de publicitate tip totem, care afişează preţurile, aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor, se vor amplasa, obligatoriu, în afara zonei de siguranţă a drumului public.
3.7.6. În localităţi, panourile publicitare se amplasează astfel:
– la distanţa de minimum 4,0 m faţă de marginea îmbrăcămintei rutiere (parte carosabilă + bandă de încadrare+ acostamentul consolidat) – în cazul în care nu există trotuar;
– la distanţa de minimum 1,0 m faţă de limita dinspre drum a spaţiului verde existent între drum şi trotuar, fără a împiedica circulaţia pietonilor. Înălţimea de amplasare a panourilor, în aceste cazuri, va fi de minimum 2,5 m faţă de cota trotuarului;
– la o distanţă de minimum 25 m unul faţă de celălalt.
Excepţie fac panourile publicitare de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici şi mijloacele de semnalizare aferente staţiilor de distribuţie a carburanţilor.
Panourile publicitare de dimensiuni mici [maximum 0,8 x 1,2 m] amplasate pe stâlpii electrici se montează în afara gabaritului platformei drumului.
3.7.7. Dimensiunile maxime ale panourilor publicitare care pot fi instalate în cadrul zonei de protecţie sunt:
– maximum 8,0 x 4,0 m – în afara localităţilor;
– maximum 4,0 x 3,0 m – în localităţi;
– maximum 0,8 x 1,2 m – amplasate pe stâlpii electrici”.