Amănunte incredibile ies la iveală în dosarul Nordis: DIICOT susține că Laura Vicol știa că urmează să fie percheziționată, așa că și-a ascuns telefonul pe care îl folosea în mod obișnuit și le-a predat procurorilor un alt dispozitiv, unul „curat”.
Laura Vicol este acuzată că și-a ascuns telefonul pe care îl folosea în mod obișnuit, prezentând procurorilor, la percheziții, un alt telefon, în încercarea de a ascunde probe, spun procurorii. Acum, întrebarea firească este următoarea: Cine a sifonat informații, ANAF, Poliția sau Jandarmeria?
În dosarul în care casa Laurei Vicol a fost percheziționată, procurorii DIICOT au colaborat cu trei instituții: ANAF, Poliția Română și Jandarmeria Română. Despre perchezițiile organizate au știut câțiva oameni, din instituțiile amintite. Iar cineva anunțat-o pe Laura Vicol că va fi vizitată de procurori. Acest lucru este sugerat de DIICOT, care afirmă că Laura Vicol știa că va fi percheziționată, iar pentru a ascunde probe, a înmânat procurorilor un alt telefon decât pe care îl folosea în mod obișnuit.

„La datele de 3 și 4 februarie 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 11 inculpați (7 bărbați și 4 femei) și măsura controlului judiciar față de 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate peste 50 de sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor (laptopuri, tablete, un server, memory stick-uri și hard-diskuri externe), telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și alte monede, înscrisuri, obiecte de lux ( ceasuri, bijuterii și genți ce poartă însemnele unor mărci cunoscute), precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Actele de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
Activitățile judiciare și acțiunea au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu suportul jandarmilor din Inspectoratul General al Jandarmeriei”, a precizat DIICOT.