Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut un anunț inedit: le promit victimelor profesorului Alfred Bulai, de la SNSPA, că le vor proteja până la capăt!


În încercarea de a le convinge pe victimele dascălului pervers de la SNSPA să depună plângeri penale împotriva acestuia, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut un apel public, prin intermediul presei. Solicitarea procurorilor vine în contextul scandalului de proporții în care profesorul Alfred Bulai este acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe studente. În comunicatul transmis jurnaliștilor, procurorii solicită studentelor sau fostelor studente să apeleze fără teamă la anchetatori, cu promisiunea că identitatea lor va fi protejată.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:

În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.

În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate.

Începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal ce are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, este comunicatul emis de Parchet.