Poliția Locală Sector 5 păstrează un secret total în cazul drogaților prinși în flagrant, cu substanțe interzise asupra lor. La fel, și DIICOT și Poliția Capitalei – instituții care, teoretic, au fost sesizate imediat de agenții de la Poliția Locală Sector 5.
Poliția Locală Sector 5, care a participat la constatarea unor infracțiuni – deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului – nu a dezvăluit nici până la această oră ce s-a întâmplat cu autorii faptelor penale. Flagrantul a fost mediatizat pe data de 29 mai a.c. chiar de edilul Cristian Popescu Piedone, care a postat filmul pe TikTok, unde acesta a înregistrat 2,7 MILIOANE de vizualizări.

Însă, nici până la data de 16 iulie a.c., Poliția Locală nu a emis un comunicat în care să menționeze ce s-a întâmplat cu bărbații prinși cu droguri și dacă probele de la locul faptei au fost preluate de DIICOT sau de Poliția Capitalei.
Conform legii, deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă iar deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Așadar, faptele constatate de Poliția Locală Sector 5 intrau în sfera penală, iar potrivit legii, Poliția Capitalei și DIICOT ar fi trebuit să fie sesizate imediat.

Asta, deoarece tot legea prevede că „funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.
Însă nici Poliția Locală Sector 5, nici Poliția Capitalei și DIICOT nu au emis nici până la această oră vreun comunicat cu privire la captura de droguri din Sectorul 5.

Un alt aspect interesant este acela că în filmul postat de edilul Sectorului 5 bărbații prinși cu droguri au fost puși să arunce substanțele interzise, iar seringile ce conțineau probe au fost distruse.
Asta, deși legea zice că „sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

PRECIZARE:
Imaginile de mai sus sunt publice! Astfel, reporterii Yeet.ro îi roagă pe polițiștii de la Poliția Capitalei – Sector 5 să nu îi invite din nou la secție, ca și în alte cazuri, pentru ca jurnaliștii să le explice polițiștilor acțiunile din imaginile publice, la care au și ei acces. Mai ales că și aceste imagini par clare, ușor de înțeles.
După cum rezultă din captura de mai jos, în alte cazuri Poliția Locală Sector 5 a sesizat DIICOT, deci agenții știu că trebuie să alerteze imediat autoritățile competente. Însă această postare, din luna februarie a.c., este cea mai recentă de pe pagina de Facebook a instituției, deci nu există nicio referire la bărbații prinși cu droguri, în flagrant, în luna mai.
