La nici o săptămână de la filmul viral în care un curier apărea aruncând coletul clientului peste gard, Fan Courier o comite din nou. De data aceasta, cu o faptă penală, falsificând documente.
Pe 10 martie a.c., Fan Courier a „livrat” un card bancar pe scara unui bloc din Capitală. Un card bancar contactless, care putea fi folosit de oricine l-ar fi găsit, în condițiile în care contul era, până atunci, online, fiind chiar și alimentat.

Pentru că pe 10 nu a apărut niciun curier la ușa lui și nu l-a sunat nimeni, clientul a verificat a doua zi codul AWB, pe site-ul Fan Courier, ocazie cu care a descoperit că respectivul card „a fost livrat”. Întrucât în realitate nu primise cardul, clientul a sunat, pe 11 martie, la Call Center Fan Courier, ca să afle cui a fost predat instrumentul de plată.

Clientul a întrebat dacă este posibil ca respectivul card să fi fost lăsat în cutia poștală. I s-a explicat că Fan Courier nu face așa ceva. Pe de altă parte, colegul curierului care a comis fapta extrem de gravă (acesta a răspuns la telefonul indicat în SMS, a doua zi) a recunoscut că, de fapt, ei mai lasă documentele și cardurile și în cutiile poștale, chiar dacă acestea sunt descuiate. Sau chiar la ușă, pe scara blocului.
După toate aceste conversații, plicul cu cardul a fost găsit pe casa scării. Întrucât a observat că era vorba despre un card bancar, pesoana care l-a găsit a ținut să îl predea personal destinatarului, nu ca cei de la Fan Courier.
Ieri, în urma sesizării din 11 martie, o altă angajată Fan Courier l-a sunat pe client, pentru a-i spune că, potrivit colegilor săi, cardul a fost livrat în baza cărții de identitate pe care a prezentat-o clientul.
Reprezentanta Fan Courier a recunoscut că teoretic, la predarea cardului, clientul ar fi trebuit să menționeze un cod PIN. Însă a fost mințită de colegi că livrarea s-a făcut în baza cărții de identitate, pentru că destinatarul nu știa PIN-ul.
Culmea, datele clientului au fost falsificate de angajații Fan Courier, pentru a acoperi cealaltă ilegalitate, că au aruncat pe scara blocului un card bancar ce putea fi însușit și folosit de oricine.
Iar faptul că Fan Courier a falsificat datele clientului, menționând în procesul-verbal o serie și un număr fictive este demonstrat, în conversația de mai sus.
Întrucât faptele sunt extrem de grave, clientul a cerut să i se prezinte semnătura de primire, pentru a vedea dacă și aceasta a fost falsificată, însă Fan Courier nu a dat curs solicitării.