Marina Pandarof, blonda pozată alături de generalul Florian Coldea, trece la afaceri cu metale prețioase, diamante și… consultanță!

Blonda care pare că este foarte apreciată de fostul șef al Serviciului Român de Informații și-a descoperit vocația: afaceri cu diamante și metale prețioase!

Așa că, în luna martie a acestui an, înainte de izbucnirea scandalului care îi vizează pe generalii SRI, Marina Pandarof a înregistrat la OSIM o marcă, „Monile”, pe care o va folosi într-o afacere extrem de interesantă.

Conform datelor oficiale, Marina Pandarof va vinde metale prețioase și aliaje, bijuterii, pietre prețioase, ceasuri de lux, îmbrăcăminte și încălțăminte. Aceeași marcă va fi folosită și pentru publicitate, dar și pentru… „conducere și administrarea afacerilor”. Adică va oferi consultanță, exact ca generalul Coldea.

Jurnaliștii YEET.ro au descoperit că numele Marinei Pandarof apare pe o listă imensă a jurnaliștilor și colaboratorilor companiei Total Media SRL acreditați de un judecător pentru a participa la referendumul organizat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Cu toate că firma din județul Olt deține, conform documentelor oficiale, o publicație banală, la care lucrează câviva oameni, pe lista jurnaliștilor și colaboratorilor acreditați la cererea firmei Total Media SRL figurau 347 de persoane.

Printre cei 347 de jurnaliști și colaboratori se număra, la momentul respectiv, și Marina Pandarof, cea care apare în fotografia cu fostul șef SRI, Florian Coldea.

Despre Marina Pandarof, Antena 3 CNN a dezvăluit că aceasta ar fi fost săltată într-o dimineață de către polițiștii antidrog, deoarece ofițerii aveau informații că ar face trafic de droguri în lumea bună a Capitalei.

I-a fost percheziționat apartamentul închiriat de la un cunoscut om de afaceri din București și au fost găsite asupra sa 2 grame de cocaină. Săltată cu o zi înainte să plece în Arabia Saudită, Marina Pandarof a fost pusă sub control judiciar. Odată cu ea, susține Antena 3 CNN, au ajuns la audieri alți oameni importanți, un fost primar și un șef al unei societăți de stat din Olt, toți consumatori, potrivit surselor judiciare. Cel din urmă a și fost pus sub acuzare, la fel ca Marina Pandarof. Dosarul în are blonda a fost audiată și pusă sub acuzare zace și acum la DIICOT, din octombrie 2022.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 24 mai 2024, față de patru persoane (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.



În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.


În contextul menționat mai sus, în aceeași perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială în sumă de aproximativ 100.000 euro.
In cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.


De asemenea, inculpații vor depune o cauțiune în valoare de 500.000 lei (stabilită față de cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București), respectiv 150.000 lei (cu privire la cel de-al patrulea inculpat), care vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, sau prin constituirea unor garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita acelorași sume de bani, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile penale, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.