Poliția Capitalei aplică legea după cum bate vântul și în funcție de suspecți, favorizându-i pe unii și lucrând ca la carte în cazul altora. Iar problema polițiștilor nu e cum să prindă infractori, ci cum să-i identifice pe jurnaliștii care au scris despre ilegalități. Nu se știe dacă misiunea de identificare și localizare a jurnaliștilor Yeet.ro a fost organizată la comanda cuiva sau, pur și simplu, atât știu să facă „oamenii legii” de la Secția 18.

Cazul corturilor electorale montate în preajma unor treceri de pietoni – prezentat, în mod public, într-un articol de presă -, a ajuns pe masa polițiștilor de la Secția 18, după ce Poliția Locală Sector 5 a mințit într-un document oficial că respectivele corturi, prezente în imaginile publice, nu ar fi existat niciodată. (Detalii, în articolele de mai jos).

Puși să ancheteze modul în care a fost redactat procesul-verbal buclucaș, cu iz de fals, polițiștii de la Secția 18 au decis să închidă dosarul care îi viza pe cei de la Poliția Locală Sector 5, pe motiv că „denunțul” jurnaliștilor nu conținea „elementele prevăzute de lege”: numele, prenumele și adresa persoanei care a scris articolul! Semn că prioritățile „oamenilor legii” sunt altele, nu prinderea infractorilor. (Documentul, jos)

Întrucât lucrătorii Secției 18 păreau să nu cunoască în întregime prevederile Codului de Procedură Penală, reporterii Yeet.ro le-au transmis acestora, cu copy/paste, articolul 292: „Sesizarea din oficiu Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289291 şi încheie un proces-verbal în acest sens”.

Așadar, se puteau sesiza din oficiu, însă au refuzat să facă acest lucru.

De altfel, după cum rezultă din comunicatul de mai jos, Secția 18 a invocat art. 292 CPP și s-a sesizat, brusc, din oficiu, atunci când presa a publicat imagini cu un scandal în trafic.

Cum s-au sesizat în cazul de mai sus, în condițiile în care cei din imagini nu au depus plângere sau denunț? Doar ei știu!

Pentru că, în cazul documentului emis de Poliția Locală Sector 5 și a pozelor publicate de Yeet.ro, Secția 18 susținea, în documentul semnat și ștampilat, că nu poate face o anchetă, în absența unui denunț semnat olograf.

După ce Yeet.ro le-a explicat profesioniștilor de la Secția 18 că în Codul de Procedură Penală există articolul 292, referitor la „Sesizarea din oficiu”, unitatea polițienească a susținut că a fost sesizat Controlul Intern.

Același Control Intern care n-a făcut nimic în cazul ofițerilor de la Secția 18 care au mușamalizat dosarul polițistului pedofil Eugen Stan. (Detalii, în articolul de mai jos).